De toolkit

Zelf aan de slag?

Wil je zelf een diner organiseren om samen te praten over thema’s als het koloniale verleden, afkomst en identiteit? We hebben een gratis toolkit met audio- en videomateriaal, ideeën en tips. Of wil je liever in samenwerking met ons iets organiseren? Ook dat is mogelijk. 

Ben je een vereniging, buurthuis, familie, vriendengroep, debatcentrum, school of culturele instelling en vind je het tijd worden voor een goed gesprek over het koloniale verleden? Misschien is de Ranchitoolkit iets voor jou.

De toolkit bevat een draaiboek voor een bijzondere avond vol persoonlijke verhalen, prikkelende vragen en open dialoog. Je kunt de toolkit gebruiken enkel ter inspiratie, of van minuut tot minuut opvolgen. De korte film De reis van de Ranchi en audiofragmenten uit de podcast De Ranchi Baby’s – een koloniale erfenis introduceren de onderwerpen op meeslepende wijze, vervolgens gaat het publiek in kleine groepen in gesprek. Geschikt voor verschillende groepsgrootten, groepssamenstelling en generaties.

Daarnaast is er de mogelijkheid om samen met ons een evenement te organiseren. We helpen graag mee aanleveren van sprekers, ideeën en opzet.

Heb je interesse om zelf of samen met ons zo’n bijeenkomst te organiseren? Vraag hier de toolkit aan of neem contact op voor meer informatie: info@autresdirections.nl


Wil je dat we je op de hoogte houden?